четвер, 12 листопада 2015 р.

НОВИНИ в галузі профорієнтації

24.11 2015 р. в межах проекту соціальної дії "Prof УСПІХ: стратегія професійного вибору", який реалізується при підтримці Британської Ради В Україні, на базі ЗОШ №7 відбувся інтерактивний профорієнтаційний захід "Жива бібліотека". Відповідальними за проведення даного заходу – практичним психологом Мелітопольського Центру психології та профорієнтації Івановою Тетяною Миколаївною та практичнм психологом/соціальним педагогом ЗОШ №8 Шкурметовою Інною Василівною для зустрічі учнів 10-х класів шкіл №7, 9, 13, 20 з представниками різних цікавих професій були запрошені такі «живі книги» :

1.                 Дереза Людмила Олексіївна за спеціальністю – швачка;
2.                 Кобильник Лілія Миколаївна, освіта якої не обмежилась однією професією. Вона оволоділа такими спеціальностями: секретар-машиністка,  практичний психолог в системі освіти, вчитель хіміїи, кандидат психологичних наук за спеціальністю «Вікова та педагогічна психологія», доцент кафедри «Практична психологія», доктор філософії в галузі психології, доцент кафедри «Практичної психології»;
3.                Хлопотов Сергій Яковлевич, старший електромеханик на судні 1 розряду;
4.                Мирошниченко Галина Геннадіївна, лікар педіатр-неонатолог Мелитопольскої  міської дитячої лікарні (відділення патології новонароджених).
5.                Нікітіна Ірина,  Nail майстер;
6.                 Шаповалова Олена Анатоліївна, косметолог-консультант.
Зустріч пройшла цікаво та плідно. Учні мали можливість дізнатись про різні професії з перших вуст. Подібні заходи дають можливість старшокласникам бути не просто спостерігачами, а й активними учасниками.









25.11.2015 р. учні 10 класу ЗОШ №8 разом зі своїм класним керівником Єрмак Тетяною Іванівною та практичним психологом/соціальним педагогом Шкурметовою Інною Василівною також стали учасниками інтерактивного профорієнтаційного заходу "Жива бібліотека", який проходив на базі ЗОШ №24.
Старшокласники мали можливість познайомитись зі спеціалістами-представниками таких цікавих професій:

1.     Шугуровим   Сергієм Володимировичем – офіцером відділення по роботі з особистим складом військової частини А 3840;

2.     Вариною Анною Борисівною – викладачем психології МДПУ;
3.     Мирошниченко Галиною Геннадіївною, лікарем педіатром-неонатологом Мелитопольскої  міської дитячої лікарні (відділення патології новонароджених);

4.     Лукачиною Юрієм Юрійовичем -  інженером-енергетиком, майстром дільниці;

5.     Деркач  Наталією - візажистом-стилистом, майстром по бровах, засновником Авторської Студії Краси;

6.     Протоїреєм Олександром, ключарем собору Олександра Невського;

7.     Павленко Ларисою Михайловною: за освітою економіст, Арт-директор студії авторських весіль “Love you”;

8.     Сушковою Дар’єю Володимирівною - старшим інспектором з соціально-виховної та психологічної роботи сектора по роботі з особистим складом Мелітопольської виховної колонії.

Десятикласники отримали багато корисної інформації не тільки про ті навчальні заклади, в яких можна оволодіти тією чи іншою професією, а й про те, знання з яких предметів шкільного курсу їм будуть більш потрібні для вступу після закінчення ними школи.

Учням було запропоновано приєднатися до групи ВК за електронною адресою: http://vk.com/public43085461. Тут можна дізнатися про більше ніж 300 різних професій та отримати безкоштовну онлайн-консультацію досвідчених практичних психологів.


Хлопці, які мріють про кар'єру військових можуть знайти корисну інформацію на сайті Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба: http://www.hups.mil.gov.ua/fakulteti-universitetu/

м. Харкiв (61023)   вул. Сумська 77/79   info@hups.mil.gov.ua





Профорієнтаційний проект ПРООН в Україні для молоді

Департамент загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України інформує, що у рамках проекту ПРООН в Україні "Зміцнення національної спроможності для ефективного розвитку молоді та відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДУ в Україні", розроблено веб-портал профорієнтації школярів "Моя кар'єра" 
http://mycareer.org.ua/


На веб-порталі можна знайти інформацію про профорієнтаційні послуги, ринок праці, актуальні професії і можливості для розвитку та правильної побудови кар'єри для школярів.
Иакож на цьому веб-ресурсі учні можуть пройти ліцензований міжнародний тест для визначення інтересів, вмінь та навичок для вибору майбутнього напрямку навчання. Тест є спеціально адаптованим для учнів старшого шкільного віку. Звіт тесту можна інтерпретувати самостійно або звернутися до працівника Державної служби зайнятості.
Реєстрація проходження тесту на веб-порталі та консультація є БЕЗКОШТОВНИМИ ДЛЯ ВСІХ ШКОЛЯРІВ.



Немає коментарів:

Дописати коментар